Для людей
з порушенням зору

    Новини    16 Листопада 2023, 12:55
Версiя для друку


Відбулись тристоронні перемовини щодо розблокування пунктів пропуску

16 Листопада 2023, 12:55

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з Міністерством інфраструктури Польщі та Директоратом Єврокомісії з питань транспорту та мобільності 15 листопада провели перемовини на пункті пропуску “Дорогуськ”. Ключове питання – напрацювання спільних рішень для розблокування кордону.

Українську делегацію представляв заступник міністра Сергій Деркач, представники Державної прикордонної служби та Державної митної служби. З польського боку участь взяли міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик, державний секретар Міністерства Рафал Вебер, представники Міністерства внутрішніх справ, Міністерства фінансів, митних та прикордонних служб. Директорат ЄС (DG MOVE) представляла керівниця – Магда Копчинська. Долучились представники офісу єврокомісара з питань транспорту. 

Ключова вимога протестувальників – це повернення до системи дозволів. Ця вимога виконана бути не може, про що заявила українська сторона, а в DG MOVE наголосили, що таке питання не може бути предметом цієї зустрічі. Угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС буде діяти щонайменше до 30 червня наступного року. 

У результаті перемовин сторони напрацювали спільні рішення та запропонували їх польським протестувальникам. Останні пропозиції не погодили. 

Сторони продовжують пошук рішень, які б дозволили вирішити ситуацію. 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram



ВСІ Новини