Для людей
з порушенням зору

    Новини    21 Травня 2017, 14:29
Версiя для друку


Україна поступово відновлює пасажирське сполучення річкою та морем з країнами ЄС, - Володимир Омелян

21 Травня 2017, 14:29

21 травня 2017 року до м. Києва (Пасажирська набережна р. Дніпро причал № 9, Поштова площа) прибув круїзний теплохід «Принцеса Дніпра».

Привітав пасажирів та екіпаж судна, а також співробітників Адміністрації річкових портів Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Хочу подякувати керівництву та всім співробітникам Адміністрації річкових портів України за їх роботу. Це велика радість, що ми відновлюємо пасажирське сполучення України з країнами ЄС річкою і морем. Після перерви у три роки це перше судно, яке здійснює такий рейс. А цього року планується 9 рейсів", - наголосив Володимир Омелян, - "Це добрий початок для відновлення міжнародного сполучення. Ми маємо величезний потенціал Дніпра та Південного Бугу, який ми мусимо реалізувати. Минулого року завдяки приватній ініціативі компанії кияни та гості столиці мали змогу знову здійснювати прогулянки на "Ракетах", які ходять по Дніпру. Цього року такий проект запрацює на Південному Бузі".

"Маршрут "Принцеси Дніпра":
м. Фетешті (Румунія) - Одеса- Миколаїв –Херсон-Дніпро-Київ. Із зупинкою у м. Запоріжжі. За словами капітана, на маршруті все гаразд, все працює в штатному режимі", - зазначив Сергій Бомчак, керівник Адміністрації річкових портів України.

"Дуже важливо, що ми здійснюємо цей маршрут спільно з Румунією. Співпраця між двома країнами відновлюється, наступного тижня мій заступник перебуватиме в Румунії, ми обговоримо весь комплекс питань, як економічного, так і політичного і культурного співробітництва. 6 липня планується засідання двостронньої комісії Україна – Румунія. Поле для співпраці величезне. Я думаю, нам вдасться нормалізувати відносини, Президент України теж підтримує нас у цьому", - наголосив Володимир Омелян.


Лайнер типу ріка-море «Принцеса Дніпра» український річковий круїзний чотирипалубний теплохід, довжиною 125 м та шириною 16,7м.

За графіком між Києвом та Фетешті (Румунія) в цьому році має відбутися ще 9 рейсів. Державне підприємство «Адміністрація річкових портів» сподівається на подальшу співпрацю у перевезеннях та розвиток міжнародного річкового сполучення з Україною.

815 830 829 828 827 826 825 824 823 822 821 820 817 818 819



ВСІ Новини