Для людей
з порушенням зору

    Новини    20 Березня 2023, 12:53
Версiя для друку


GrainFromUkraine: Ємен отримає 30 тисяч тонн української гуманітарної пшениці

20 Березня 2023, 12:53
Вчора ввечері балкер NEGMAR CICEK було пришвартовано в порту «Чорноморськ», а вже станом на 08.00 20 березня на нього було завантажено 7 тисяч тонн української пшениці.
 
Це вже шосте судно у межах програми GrainFromUkraine, мета якої – надання української пшениці країнам, які потерпають від голоду.
 
 
До програми, яка була ініційована Володимиром Зеленським і реалізується за підтримки Всесвітньої продовольчої програми ООН, долучились вже понад 30 країн та інституцій. Зокрема, надання гуманітарної пшениці для Ємену стало можливим завдяки донатам урядів США, Франції та Іспанії.
В рамках GrainFromUkraine найбільш вразливі країни Африки – Сомалі, Ефіопія, Кенія – отримали вже 140 тисяч тонн пшениці.
 
ПІд егідою ВПП ООН Ефіопія отримає ще 30 тисяч тонн української пшениці. В порту «Одеса» розпочали завантаження балкера DENIZ M.
 
Сьогодні з портів Великої Одеси вийшли 3 судна з 154 тисячами тонн агропродукції для Азії та Європи. З 1 серпня з портів Великої Одеси вийшли 828 суден, які експортували 25,1 мільйона тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки.
 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram.



ВСІ Новини