Міністерство інфраструктури України


Міністерство відновлення та Енергетичне Співтовариство координуватимуть допомогу для відновлення критичної інфраструктури

16 Березня 2023, 18:03
Йдеться про допомогу Україні у відбудові та відновленні пошкодженої інфраструктури централізованого теплопостачання, водопостачання та інших об'єктів, пов'язаних з енергетикою.
 
Відповідний Меморандум порозуміння між Міністерством відновлення та Секретаріатом Енергетичного Співтовариства підписали Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та Директор Секретаріату Енергетичного Співтовариства Артур Лорковський.
 
«Терористичні атаки росіян на українську енергетичну інфраструктуру тільки міцніше обʼєднали прогресивний світ навколо нашої держави. Наш спільний з Енергетичним Співтовариством пріоритет – це якнайшвидше відновлення об’єктів критичної інфраструктури та робота над мінімізацією шкоди від російських ракетних атак.
 
За минулий рік Енергетичне Співтовариство вже скоординувало доставку 50 партій критично важливого обладнання загальною вагою понад тисячу тонн. Завдяки ньому ми змогли повернути в громади базові послуги, такі як світло, вода та тепло. Розраховуємо, що укладений сьогодні меморандум дозволить розширити нашу співпрацю та зробити її значно ефективнішою», – прокоментував Олександр Кубраков.
Меморандум також передбачає, що Енергетичне Співтовариство допомагатиме з координацією донорів, зокрема держав, бізнесу, галузевих асоціацій, які готові допомогти Україні у відновленні. Це, зокрема, стосується допомоги з логістикою необхідного обладнання та матеріалів.
 
Також Секретаріат Енергетичного Співтовариства співпрацюватиме з Міністерством відновлення щодо використання коштів Фонду енергетичної підтримки України для закупівлі обладнання, послуг або палива, необхідних для стабільної роботи критичної інфраструктури.
 
 
Нагадаємо, в березні 2022 року Секретаріат створив Цільову групу з підтримки України, яка має на меті надання підтримки в забезпеченні функціонування енергетичної інфраструктури України.
 
Енергетичне співтовариство – міжнародна організація, ключовою ціллю якого є створення єдиного пан’європейського енергетичного ринку, базованого на правилах та принципах внутрішнього енергоринку ЄС. Членами Співтовариства є всі 27 держав-членів ЄС, а також Албанія, Боснія та Герцеговина, Північна Македонія, Косово, Грузія, Молдова, Чорногорія, Сербія та Україна.
 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.mtu.gov.ua/news/34109.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове