Для людей
з порушенням зору

    Новини    27 Лютого 2023, 09:24
Версiя для друку


За оновленою та прозорою процедурою: перше підтвердження компетенції моряка та тестування CES 6.0

27 Лютого 2023, 09:24
Державна кваліфікаційна комісія моряків (ДККМ) при Адміністрації судноплавства вперше ухвалила рішення про підтвердження професійної компетенції моряка по стажу за оновленою та прозорою процедурою.
 
Розгляд поданих документів та прийняття рішення щодо підтвердження компетенцій забезпечила оновлена за складом та функціоналом Державна кваліфікаційна комісія, яка розпочала роботу 14 лютого цього року.
 
Наголошуємо, що повноваження членів старої Державної кваліфікаційної комісії при Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків (ІППДМ) припинено, а сама Інспекція знаходиться на фінальному етапі ліквідації.
 
Також відбувся перший іспит за оновленою процедурою за допомогою визнаного міжнародною морською спільнотою тесту CES 6.0. ДККМ присутня під час іспиту та після його завершення одразу ознайомлює моряка з результатами. У разі успішного складання, моряк отримує відповідний сертифікат з підписом члена ДККМ. Результати та сертифікат оформлюються автоматично за допомогою системи комп’ютерного тестування, що унеможливлює зовнішній вплив.
 
Наразі подача документів для підтвердження компетенції або присвоєння звань безпосередньо до Адміністрації судноплавства або до сервісних центрів Моррічсервіс — поки що єдиний законний спосіб для моряка отримати кваліфікаційні документи. Команда працює над впровадженням простого та безпечного рішення для дистанційної подачі.
 
Також застерігаємо морську спільноту від використання додатку «Електронний Кабінет Моряка», адже його функціонування не передбачено жодним нормативно-правовим актом.
 
Нагадаємо, Міністерство відновлення, Адміністрація судноплавства, Моррічсервіс в співпраці з USAID / UK aid проєктом TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах реалізують реформу сфери дипломування моряків. Вона передбачає створення нового Реєстру документів моряків, цифровізацію та автоматизацію сервісів для моряків.
 
Із запуском оновленої системи у моряка з'явиться можливість отримувати послуги у сфері дипломування через портал Дія.


ВСІ Новини