Міністерство інфраструктури України


Олександр Кубраков: за останній місяць відкрито понад 4500 «Пунктів Незламності»

3 Лютого 2023, 16:17
За даними моніторингу, який здійснює Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, у різних областях працюють 9597 «Пунктів Незламності», з яких за останній місяць (з 3 січня до 2 лютого) були відкриті 4556 нових пунктів.
 
В найближчі 2 тижні планується відкриття ще 1831 пункт по всій країні.
 
«Міністерство системно отримує від обласних військових адміністрацій оновлену статистику щодо відкриття нових пунктів, загальної кількості діючих та тих, які плануються до відкриття. Ця інформація потрібна для координації процесу та налагодження комунікації між органами місцевого самоврядування та донорами, які готові допомогти нашій країні у час значного руйнування енергосистеми.
 
У процесі створення нових «Пунктів Незламності» задіяна без перебільшення вся країна, а динаміка відкриття знаходиться на постійному контролі перших осіб держави.
 
Наше головне завдання – аби кожен пункт був забезпечений всім необхідним, починаючи від теплих напоїв, світла, тепла та завершуючи стабільним мобільним зв’язком та інтернетом», – розповів Олександр Кубраков, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.
 
Найбільше нових «Пунктів Незламності» за останній місяць було відкрито на території Дніпропетровської області (850), Вінницької (410) та в Києві (386).
 
Найбільша кількість пунктів наразі зосереджена на Дніпропетровщині (1170), в Києві (868) та в Львівській області (660).
 
Нагадаємо, в грудні Кабінет Міністрів створив Координаційний штаб з питань розгортання та організації роботи «Пунктів Незламності». Його головою обрано Олександра Кубракова.
 
Його мета – сприяння координації діяльності центральних та місцевих органів виконавчої влади, державних органів, органів місцевого самоврядування з питань розгортання та організації роботи таких пунктів.
 
Розгортання «Пунктів Незламності» розпочалось в листопаді 2022 року з ініціативи Президента України Володимира Зеленського. Цей проєкт став відповіддю на ракетні обстріли енергетичної інфраструктури, що призвело до перебоїв з електро-, водо-, теплопостачанням та зв’язком в більшості міст та сіл України.




Адреса цієї сторінки: http://www.mtu.gov.ua/news/34018.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове