Для людей
з порушенням зору

    Новини    29 Травня 2020, 10:35
Версiя для друку


Ефективне управління державними інвестиціями може заощадити до 30% коштів, - Наталія Форсюк

29 Травня 2020, 10:35

28 травня 2020 року відбувся вебінар про управління державними інвестиціями в транспортній інфраструктурі та обговорення Плану інституційного розвитку Міністерства інфраструктури під головуванням заступника Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Наталії Форсюк.

Теодора Андрева (представництво ЄС в Україні) зазначила необхідність реформування системи управління інфраструктурними проектами в Україні та затвердження Кабінетом Міністрів Стратегії та Плану дій. 

Проект технічної допомоги ЄС менеджмент циклу інфраструктурного проекту  (МЦІП) підготував пропозиції щодо посилення інституційної спроможності у супроводі інвестиційних інфраструктурних проектів. План посилення інституційної спроможності пропонує заходи та ініціативи щодо розбудови інституційного потенціалу Міністерства інфраструктури у середньо- та довгостроковій перспективі.

Потреба зміцнення потенціалу управління державними інвестиціями в Україні є загальновизнаною і міжнародними партнерами було підготовлено низку досліджень з метою укладання чіткого переліку слабких сторін та формування рекомендацій для реформування. Поки управління державними інвестиціями залишається неефективним, спроможність України освоювати великі обсяги інвестицій для покращення транспортної інфраструктури країни, зокрема і від міжнародних фінансових організацій (МФО), залишатиметься низькою.

В обговоренні взяли участь представники Міністерства інфраструктури України, Офісу підтримки реформ, Державного агентства автомобільних доріг, АТ “Укрзалізниця”, ДП “Адміністрації морських портів України”, Державного агентства інфраструктурних проектів, міжнародних аеропортів Бориспіль та Львів.

Учасники вебінару погодились щодо потреби в координації підготовки, імплементації та оцінки інфраструктурних проектів та створення Інвестиційної комісії в Міністерстві інфраструктури України.

За оцінками МВФ ефективне управління державними інвестиціями може заощадити до 30% коштів, вкладених в інвестиційні проєкти в галузі інфраструктури, зменшивши кількість проєктів, які спричинюють перевитрату бюджету, не забезпечують очікуваних економічних і фінансових результатів або залишаються невиконаними.



ВСІ Новини