Для людей
з порушенням зору

    Новини    29 Травня 2020, 10:29
Версiя для друку


Проведено експертний вебінар на тему «Аналіз річкових інформаційних служб на річці Дніпро»

29 Травня 2020, 10:29

27 травня 2020 року проєктом технічної допомоги ЄС «Сприяння транспортному розвитку річки Дніпро» разом з представниками Міністерства інфраструктури України проведено експертний вебінар на тему «Аналіз річкових інформаційних служб на річці Дніпро». Під час заходу презентували результати аналізу роботи та перспектив розвитку Річкової Інформаційної Служби європейські експерти Cas Willems та Hans van der Werf.

Зокрема, були обговорені питання функціонування РІС в Україні в контексті Директиви  2005/44 Європейського парламенту і Ради та Регламентів Комісії, можливості вдосконалення та розширення РІС на р. Дніпро, застосування ключових технологій РІС і їх найефективніше застосування для досягнення основних цілей – безпеки руху на внутрішніх водних шляхах, ефективності внутрішнього водного транспорту, вдосконалення спланованості, надійності та прозорості ВВТ у транспортному ланцюгу. Також в звіті експертів приділено увагу необхідності максимального переведення процесів на електронну форму інформування та звітності з метою оптимізації тривалості процесів, кадрового та фінансового забезпечення удосконалення РІС та наближення його роботи до високих європейських стандартів.

Такі заходи напередодні реформування галузі внутрішнього водного транспорту дозволяють не тільки поділитись досвідом, а й озвучити наявну проблематику та спільно знайти шляхи вирішення.

Нагадаємо, що в законопроєкті «Про внутрішній водний транспорт» (реєстр. № 1182-1-д від 17.01.2020), який Верховною Радою України 24.04.2020 прийнято в першому читанні за основу, значну увагу приділено Річковій інформаційній службі як одному з основних напрямів забезпечення судноплавства внутрішніми водними шляхами.

 

Презентаційні матеріали:

Річкова інформаційна служба на річці Дніпро

РІС Правова база



ВСІ Новини