Для людей
з порушенням зору

    Новини    18 Лютого 2020, 11:10
Версiя для друку


Між Україною та ІМО відкритий постійний діалог і жодних непорозумінь, – Владислав Криклій

18 Лютого 2020, 11:10

Між Україною та ІМО відкритий постійний діалог і жодних непорозумінь. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій за результатами зустрічі з помічником Генерального секретаря ІМО паном Лоуренсом Барчуе сьогодні, 18 лютого 2020 року, у м. Доха (Держава Катар).

Сторони обговорили актуальні питання участі України в Міжнародній морській організації.

На початку зустрічі Владислав Криклій висловив вдячність експертам Секретаріату ІМО за всю надану допомогу для того, щоб українська система підготовки та дипломування моряків ставала кращою. «Для України як морської держави, у якої більш 150 тисяч моряків, напрямок удосконалення системи підготовки та дипломування моряків є пріоритетним. Наразі українські експерти тісно співпрацюють з експертами Секретаріату ІМО з метою усунення всіх невідповідностей, виявлених експертами ІМО під час аналізу Звіту про виконання вимог правила І/8 Міжнародної конвенції про підготовку і дипломування моряків та несення вахти 1978 року (з поправками). Для нас дуже важливо мати систему підготовки моряків, яка відповідає сучасним світовим вимогам. Україна має твердий намір виконувати у повному обсязі свої зобов’язання у сфері підготовки та дипломування моряків», – заявив Владислав Криклій.

Очільник Міністерства підкреслив, що останню інформацію щодо усунення спостережень експертів ІМО, виявлених в процесі аналізу Звіту України надано до Секретаріату Міжнародної морської організації 10 лютого 2020 року. Помічник Генерального секретаря ІМО пан Лоуренс Барчуе відзначив активну участь України в Міжнародній морській організації і наголосив, що ІМО не має претензій до України, потреба у додаткових звітах відсутня.

«Питання безпеки для України є найважливішим аспектом у реалізації всіх взятих на себе міжнародних зобов’язань. Вдячний ІМО за підтримку в галузі розробки та впровадження національної політики та правил відповідно до вимог Міжнародної морської організації та найкращої світової практики. Між Україною та ІМО відкритий постійний діалог і жодних непорозумінь», – підкреслив Владислав Криклій.



ВСІ Новини