Для людей
з порушенням зору

    Новини    17 Травня 2019, 13:47
Версiя для друку


До Дня Києва розпочав роботу оновлений музей пошти

17 Травня 2019, 13:47

Сьогодні, 17 травня 2019 року, з нагоди Дня Києва Укрпошта відкрила оновлений музей пошти та ввела в обіг марку «Київський торт». Урочиста церемонія  відкриття музею та спецпогашення марки  відбулася за участю Міністра інфраструктури Володимира Омеляна, генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського та технічного директора Кондитерської корпорації Roshen Володимира Ярандіна.

 «Я радію, що Укрпошті вдається успішно поєднувати сучасні сервіси, соціальну місію та повагу до історії компанії. Сьогодні ми присутні на двох подіях одночасно: на відкриті оновленого Музею та спецпогашенні Марки «Київський торт». Укрпошта стала символом єдності України. Ви десятиліттями єднаєте людей по всій Україні і за її межами.  Відкриття оновленого музею Укрпошти є важливим. Тут зберігатимуться марки за 28 років незалежності України, і їх колекція буде поповнюватися. Ми повинні йти вперед, становитися сучасними і розвиненими. Але без поваги до історії це неможливо», - зазначив Володимир Омелян.

Кожен відвідувач музею зможе побачити розвиток пошти від ХІХ ст. та до сучасності, як змінювалися процеси сортування листів та посилок, ознайомитися із старою поштовою технікою та транспортом. Серед експонатів – сортувальний центр, поштовий вагон та поштова карета в мініатюрі, телеграфний апарат, штемпелювальні машини, сургучниця, камзоли, друкарські машинки та інше.

Міністр інфраструктури подякував колективу, який працював над оновленням музею та створенням нової марки: «Завтра, 18 травня, – Міжнародний день музеїв, і дуже символічно, що музей Укрпошти ми відкриваємо сьогодні. Я дякую всім, хто працював над оновленням Музею. Знаю, що до роботи була долучена відома в Україні і за її межами мисткиня – Марина Лапа, яка має виставки своїх робіт у різних країнах світу. Укрпошта вміє збирати унікальних людей і єднати їх навколо непересічних цілей. Пошта дає людям радісні звістки через посилки, листи, даючи інформацію про те, що діється в державі. Переконаний, що цей музей буде візитівкою діяльності Укрпошти. Сьогодні також введено в обіг марку «Київський торт». Київському торту вже понад 60 років. Довгі десятиліття він - візитна картка Києва», - підсумував Володимир Омелян.

Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський подякував Міністру інфраструктури Володимиру Омеляну за підтримку ініціатив підприємства та участь у відкритті музею, а також відзначив внесок працівників Укрпошти у відновлення музею та зібрання експонатів с усієї України.   

Кияни та гості міста можуть відвідати музей безкоштовно у вівторок, середу, четвер з 9.00 до 16.30, перерва 13.00-13.45. Адреса: м. Київ, вул. Митрополита Андрія Шептицького, 16/4 (м. Лівобережна).



ВСІ Новини