Для людей
з порушенням зору

    Новини    21 Березня 2019, 17:53
Версiя для друку


Відновлення автошляхів Полтавщини набирає обертів з кожним роком, − Володимир Омелян

21 Березня 2019, 17:53

Відновлення автошляхів Полтавщини набирає обертів з кожним роком, так само як і в інших регіонах України. Про це заявив Міністр інфраструктури Володимир Омелян сьогодні, 21 березня 2019 року, під час робочої поїздки до Полтавської області.

Очільник Міністерства оглянув стан автодоріг Полтавської області, проінспектував реалізацію проекту з розвитку дороги державного значення Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка, роботу відділення Укрпошти та зустрівся з мешканцями Решетилівського району.

Володимир Омелян наголосив, що Президент України Петро Порошенко визначив пріоритетом в галузі інфраструктури відновлення українських автодоріг, і це вже дає відчутний результат у регіонах: «Полтавська область стала  одним з майданчиків масштабного будівництва. Відновлення автошляхів Полтавщини набирає обсягів з кожним роком, так само як і в інших регіонах України. Якщо в 2012−2013 роках на дороги місцевого значення Полтавщини не було витрачено жодної копійки, то у 2018 році фінансування склало 547 млн грн. Більше того, якщо у 2008−2013 роках на будівництво та відновлення автошляхів державного значення у Полтавській області було витрачено всього 727 млн грн, то лише за один 2017 рік обсяг виконаних робіт становив 891 млн грн, а у 2018 році було спрямовано рекордні 2 млрд 300 млн грн. Ті розв’язки, які зараз будуються у Решетилівському районі, свідчать про те, що в Україні не тільки ремонтують старе, а й будують нове. А це не тільки нові дороги, а й нові робочі місця для вас».

Загалом, за словами Міністра, з 2014 року за урядів Арсенія Яценюка та Володимира Гройсмана на дороги державного значення у Полтавській області було витрачено 4 млрд 225 млн грн. Цього року загальна сума по плану 1 млрд 976 млн грн, з них 802 млн грн − субвенція на ремонт доріг місцевого значення та комунальної власності. Це найбільша сума, що коли-небудь виділялася на місцеві дороги Полтавщини.

Очільник Міністерства повідомив, що з 2017 року реалізується п’ятирічний масштабний державний інвестиційний проект «Розвиток автомобільної дороги державного значення Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка» загальною вартістю 19 млрд 833 млн грн. Проект передбачає будівництво першої цементно бетонної дороги, реконструкцію та будівництво обходів населених пунктів – райцентрів Решетилівка, Кобеляки, Красне, Царичанка, Петриківка та транспортних розв’язок в різних рівнях на пересіченні з залізницею та автомобільною дорогою М-22 Полтава – Олександрія загальною протяжністю 137 км І-б категорії. Уже розпочаті роботи з будівництва транспортної розв’язки в двох рівнях на перехрещенні автодоріг М-22 Полтава ‒ Олександрія та Н-31 Дніпро ‒ Царичанка ‒ Кобеляки ‒ Решетилівка на ділянці км 128+000 ÷ км 129+400 та роботи з будівництва шляхопроводу через залізницю та транспортної розв’язки на км 130+045 в с. Бутенки Кобеляцького району. За словами Володимира Омеляна, у 2019 році на реалізацію цього інвестиційного проекту передбачено спрямувати 2 млрд грн, з яких 800 млн грн – у Полтавській області. За рахунок цих коштів планується продовжити будівництва двох шляхопроводів та транспортної розв’язки реконструювати 22 ділянки автомобільної дороги Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка із влаштуванням цементобетонного покриття. Міністр інфраструктури також проінформував, що у Полтавській області буде здійснено ремонтно-будівельні роботи на автошляхах М-22 Полтава – Олександрія, М-03 Київ − Харків – Довжанський, у тому числі обхід м. Лубни (5,5 км), Р-42 Лубни − Миргород – Опішня, а також реконструкція металевого фермового прогону мосту через р. Сула на км 170 + 867 автомобільної дороги Н-08 Бориспіль − Дніпро − Запоріжжя (через м. Кременчук) – Маріуполь.

«Полтавщина здійснює успішний поступ у розвитку інфраструктури. Місцеві громади демонструють велику зацікавленість у розбудові зручної логістики. І наше завдання, завдання обласної влади у рамках реформи децентралізації – сприяти якомога швидшому відновленню транспортної інфраструктури області. За підтримки Президента України та Уряду ми і надалі розбудовуватимемо дорожню мережу Полтавщини», − наголосив Міністр інфраструктури України.

Він також зазначив, що розбудова транспортної інфраструктури Полтавщини є головною передумовою для розвитку туризму в області: «Туризм маж стати двигуном розвитку економіки як на рівні держави, так і на місцевому рівні. В цьому розрізі міністерство інфраструктури є повністю солідарним із Главою держави. Петро Порошенко вказав вектор розвитку - ми виконуємо».  

 



ВСІ Новини