Для людей
з порушенням зору

    Новини    21 Вересня 2018, 14:03
Версiя для друку


20-21 вересня 2018 року в м. Ташкент, Узбекистан, відбулася Міжнародна конференції «Центральна Азія у системі міжнародних транспортних коридорів: стратегічні перспективи і нереалізовані можливості»

21 Вересня 2018, 14:03

20-21 вересня 2018 року в м. Ташкент, Узбекистан, відбулася Міжнародна конференції «Центральна Азія у системі міжнародних транспортних коридорів: стратегічні перспективи і нереалізовані можливості», українську делегацію представив заступник Міністра з питань європейської інтеграції Віктор Довгань.

Під час свого виступу Віктор Довгань презентував інфраструктурні проекти, які необхідні для розвитку транспортних маршрутів між Азією та Європейським Союзом, зокрема щодо капітальної реконструкції - 7800 км доріг та 1800 км залізниць в рамках ініціативи «Один пояс - один шлях» (24 млрд доларів інвестицій). Також представив Україну як надійного та повноцінного партнера в питанні щодо сучасного стану та перспектив розвитку транспортно-транзитного потенціалу держав Центральної Азії відповідно до таких напрямків як:

- формування єдиного, розгалуженого зовнішньо-інтегрованого транспортного простору в Центральній Азії;

- формування нових транспортних та транзитних коридорів в регіоні Центральної Азії, які дозволять залучити додаткові вантажопотоки;

- міжнародна система підготовки спеціалістів в сфері транспорту та логістики

Заступник Міністра відмітив, що країни Центральної Азії є важливим логістичним хабом для вантажних перевезень між Китаєм та Європою.

На конференції було обговорено регіональні проекти розвитку мережі автомобільних доріг, залізниць та аеропортів за підтримки Світового банку та Азійського банку розвитку, які є складовою частиною розробки національної транспортної стратегії.

 Окрім цього, в рамках заходу було проведено переговори з Державною інспекцією з нагляду за безпекою польотів Узбекистану про відновлення прямого авіасполучення між Києвом та Ташкентом з періоду IATA весна/літо 2019 року на базі підписаного протоколу між Авіаційними службами України та Узбекистану («Міжнародні авіалінії України» та «Узбецькі авіалінії» - 2 частоти на тиждень). Під час двосторонньої зустрічі з керівником Державного агентства автомобільного транспорту було обговорено питання щодо збільшення квоти дозволів для міжнародних автомобільних перевезень. Асоціації перевізників України та Узбекистану домовились розробити дорожню карту створення спільного оператора автомобільних вантажних перевезень.

 



ВСІ Новини