Для людей
з порушенням зору

    Новини    20 Вересня 2018, 15:38
Версiя для друку


20 вересня 2018 року в Міністерстві інфраструктури України пройшов День кар’єри та діалогу

20 Вересня 2018, 15:38

20 вересня 2018 року в Міністерстві інфраструктури України пройшов День кар’єри та діалогу в рамках реформи державного управління. Спікерами заходу виступили Міністр інфраструктури Володимир Омелян, керівник третього відділу програм допомоги «Енергетика, транспорт та навколишнє середовище» ЄС пан Йоганнес Баур, представник Офісу реформ Кабінету Міністрів України Іван Хілобок, радник реформи державного управління Олександр Стародубцев, члени Офісу підтримки реформ при Міністерстві інфраструктури, фахівці директоратів Міністерства інфраструктури тощо.

У заході взяли участь студенти та викладачі Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського», Національного Авіаційного Університету, Національного Транспортного Університету, Державного університету інфраструктури та технологій та Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова.

Гості заходу мали змогу обговорити кар’єрні можливості в секторі інфраструктури, зокрема, трансформацію Міністерства інфраструктури, процес відбору на державну службу, заробітні плати державних службовців нового формату та познайомитись з керівництвом Міністерства інфраструктури та фахівцями з питань реформ.

Володимир Омелян зазначив, що в 2016 році за підтримки ЄС Уряд України почав масштабну реформу державного управління, яка покликана залучити до державної служби найкращих фахівців: «Міністерство інфраструктури є одним із 10 перших міністерств, де проходить реструктуризація. Я переконаний, що без сучасного та ефективного управління, без нових і професійних людей на держслужбі, реалізувати критично важливі реформи неможливо. Державне управління має працювати в інтересах громадян і бізнесу, надавати якісні послуги та забезпечувати розвиток країни. Кожен з вас може стати частиною цих змін, які впливають на життя всієї країни та громадян».

Очільник Міністерства також наголосив, що в Міністерстві інфраструктури вже функціонують три нові директорати - Директорат державної політики у сфері цифрової інфраструктури на транспорті та послуг поштового зв’язку, Директорат стратегічного планування та координації державної політики в галузі транспорту та Директорат з безпеки на транспорті: «Це своєрідні офіси, що відповідають за формування політики та стратегічного планування. На черзі створення ще чотирьох нових галузевих директоратів – залізничного, морського та річкового, автомобільного і авіаційного транспорту.  Міністерство має стати сучасним та потужним аналітичним центром. А система управління повинна трансформуватися з чиновницько - бюрократичної моделі на сервісну модель. Впевнений, що саме серед вас – молодих, ініціативних та амбітних – є справжні лідери змін. Ми пропонуємо ринкову зарплату, професійний розвиток та реалізацію своїх амбіцій.  Ми впроваджуємо нові підходи до аналізу політики та стратегічного планування, ключові показники ефективності (КРІ) державних службовців, працюємо над розвитком внутрішніх комунікацій та формуємо нову корпоративну культуру. Хочу висловити подяку Європейському союзу, проекту EU4PAR, Європейському Банку Реконструкції і Розвитку та всім, хто допомагає втілювати такі важливі зміни. Долучайтеся до команди Міністерства інфраструктури та змінюємо країну разом!».



ВСІ Новини