Для людей
з порушенням зору

    Новини    21 Травня 2018, 17:04
Версiя для друку


Залізничники нагадали громадянам правила безпеки

21 Травня 2018, 17:04

 Для попередження травматизму на об’єктах залізничної інфраструктури Укрзалізниця напередодні літніх шкільних канікул провела масштабну профілактично-роз’яснювальну роботу. Зокрема, понад 6100 лекцій, підготовлених залізничниками, прослухали близько 320 тис. осіб у майже 4000 навчальних закладів і підприємств. Навчання на тему правил безпеки проводили головні інженери, фахівці з охорони праці, колійні майстри, начальники станцій і вокзалів.

Навчальні заходи з пропаганди правильного та безпечного поводження на залізничних об’єктах відбулися по всій Україні в рамках місячника відповідної профілактично-роз’яснювальної роботи. Залізничники в першу чергу нагадали правила безпеки учням, студентам і працівникам підприємств, що розташовані в районах прилеглих до залізничних колій.

Під час лекцій слухачі отримали не лише інформацію про правила поведінки, а й інформаційно-роз’яснювальні матеріали – понад 70 тис. примірників, а також переглянули фільми та відеоролики, зняті спеціально із цією метою.

Під час місячника, крім публічних заходів, залізничники провели близько 2 тис. рейдів з працівниками воєнізованої охорони в місяцях, де найчастіше відбуваються нещастя, проаналізували обставини та причини випадків та заходи  щодо недопущення подібних нещасних випадків.

Залізниця – це зона підвищеної небезпеки, а безвідповідальне ставлення до власного здоров’я та порушення правил поведінки на об’єктах залізничної інфраструктури може призвести до трагічних наслідків. Так, з початку року станом на 21 травня отримали травми різного ступеню важкості 222 сторонні особи, з них 130 – зі смертельним наслідком. У тому числі травмовано 11 дітей віком до 16 років (3 – загинули). За аналогічний період 2017 року травмовано 194 особи, 128 – смертельно, з них 8 дітей (3 – загинули). Причини більшості таких випадків – порушення потерпілими Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України. Найпоширеніші порушення: перехід залізничних колій у невстановлених місцях, ходіння по залізничних коліях, посадка та висадка на ходу поїзда та знаходження в стані алкогольного сп’яніння на залізничних об’єктах.

Залізничникам прагнуть зменшити кількість трагічних випадків, тому регулярно проводять профілактичні заходи, нагадують громадянам основні правила безпеки на об’єктах інфраструктури. Тематичні сповіщення пасажирів щодо правил безпеки по гучномовному зв’язку регулярно звучать у поїздах, на вокзалах, станціях. Також працівники залізниць регулярно перевіряють стан утримання та освітлення пасажирських платформ, переїздів та пішохідних переходів, покажчиків місць проходу, надійність роботи загороджувальних пристроїв, звукової та світлової сигналізації. 



ВСІ Новини