Для людей
з порушенням зору

    Відстеження результативності регуляторних актів    20 Квітня 2018, 09:45
Версiя для друку


Звіт про повторне відстеження результативності наказу Міністерства інфраструктури України від 23.02.2016 № 78

«Про внесення змін до Порядку формування тарифів на послуги міського електричного транспорту (метрополітену)»
20 Квітня 2018, 09:45

1. Вид та назва регуляторного акта

Наказ Міністерства інфраструктури України від 23.02.2016 № 78 «Про внесення змін до Порядку формування тарифів на послуги міського електричного транспорту (метрополітену)»,  зареєстрований у Міністерстві юстиції України 16.03.2016 за № 397/28527.

2. Назва виконавця заходів з відстеження

Міністерство інфраструктури України.

3. Цілі прийняття акта

Основними цілями прийняття регуляторного акта є:

установлення прозорих, економічно обґрунтованих та соціально прийнятних тарифів на перевезення пасажирів;

реалізація єдиного підходу щодо визначення вартості  послуг міського електричного транспорту (метрополітену) на перевезення пасажирів;

покращення фінансового стану міського електричного транспорту (метрополітену) через встановлення економічно обґрунтованих тарифів на перевезення пасажирів, що безпосередньо впливає на забезпечення належної якості транспортних послуг та гарантованої безпеки перевезень;

підвищення інвестиційної привабливості метрополітену.

4. Строк виконання заходів з відстеження

Відстеження результативності регуляторного акта здійснювалось з 01 по 30 березня 2018 року.

5. Тип відстеження

Повторне відстеження.

6. Методи одержання результатів відстеження

Відстеження результативності регуляторного акта здійснювалося шляхом аналізу статистичних даних підприємств міського електричного транспорту (метрополітенів).

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Результативність регуляторного акта відстежувалася шляхом дослідження таких показників: доходи підприємств від перевезення пасажирів міським електричним транспортом, обсяги перевезення пасажирів, розмір надходжень до Державного бюджету України.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Дія регуляторного акта поширюється на метрополітени України.

Обсяг перевезених пасажирів міським електричним транспортом до відповідного періоду минулого року збільшується. Так, у 2016 році перевезено 698 367,3 тис. пасажирів, у 2017 році – 718 887 тис. пасажирів.

У 2016 році сума отриманих доходів від надання послуг з перевезення пасажирів міським електричним транспортом становила 1 885 980,8 тис. грн, у 2017 році – 2 217 649,1 тис. грн.

Розмір надходжень до відповідних бюджетів у 2016 році становив 419 323,7 тис. грн, у 2017 році – 545 298,5 тис. грн.

Обсяг надання послуг у вартісному виразі залежить від величини встановлених тарифів на проїзд, які затверджуються місцевими органами влади. Київська міська державна адміністрація переглянула тарифи на перевезення пасажирів метрополітеном у червні 2017 року, виконавчий комітет Харківської міської ради переглянув такі тарифи у березні 2017 року. Водночас Дніпровська міська рада не переглядала тарифів на перевезення пасажирів метрополітеном.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

На підставі повторного відстеження результативності регуляторного акта можна зробити висновок, що впровадження нормативно-правового акта дало змогу вирішити питання щодо покращення фінансового стану міського електричного транспорту (метрополітену), що безпосередньо впливає на забезпечення належної якості транспортних послуг, отже, регуляторний акт досягає поставленої мети.



ВСІ Відстеження результативності регуляторних актів