Для людей
з порушенням зору

    Новини    20 Липня 2017, 13:58
Версiя для друку


Перший рік роботи нової команди Укрпошти є успішним, - Володимир Омелян

20 Липня 2017, 13:58

Перший рік роботи нової команди Укрпошти є успішним. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час спільної прес-конференції з в.о. генерального директора ПАТ «Укрпошта» Ігорем Смілянським, яка відбулась 20 липня 2017 року.

Одним із найважливіших досягнень, за словами Володимира Омеляна, є успішна корпоратизація у рекордні строки: «Перетворення Укрпошти на акціонерне товариство – це інструмент створення сучасної прозорої системи. Фактично ми створили нову систему корпоративного управління, яка дасть можливість забезпечити виконання довгострокових стратегічних планів та залучити міжнародні кредитні ресурси для розвитку компанії».

Володимир Омелян також зазначив, що нещодавно була завершена остання формальність процесу корпоратизації -  підписано акт передачі майна і відтепер компанія може повноцінно функціонувати як акціонерне товариство і самостійно вирішувати, яка бізнес-модель оптимальна для її подальшого розвитку:

«Я підтримую ініціативи Укрпошти і очікую на наступний етап - створення Наглядової ради, яка має працювати якісно, чесно, прозоро та ефективно. Нам надважливо, щоб до складу наглядової ради увійшли компетентні незаангажовані люди, щоб ми мали реально діючий орган, який приводить до розвитку компанії».

Міністр підкреслив, що Наглядова рада має бути максимально прозорою та професійною задля уникнення будь-яких спекуляцій та маніпуляцій. Вона буде складатися з 7 осіб, 5 з яких становитимуть незалежні директори, які обиратимуться через конкурс. 

Крім того, Володимир Омелян зазначив, що Міністерство інфраструктури виступає за динамічний розвиток ринку через посилення здорової конкуренції: "Ми виступаємо за створення простих, прозорих і рівних правил гри для всіх учасників ринку поштово-логістичних послуг в Україні. Чесна конкуренція має виходити з ринкових умов, а не з адміністративного тиску».

Міністр наголосив, що зміна підходів до управління, розвиток конкуренції та інші заходи мають слугувати двом цілям: підвищенню рівня послуг для громадян та покращенню умов роботи працівників пошти.

Своєю чергою, Ігор Смілянський зазначив, що одним з першочергових завдань для нього стала вибудова робочих процесів та залучення професіоналів: «В Україні не працюють процеси, а працюють люди. Я з цього почав зміни в Укрпошті. Люди мають персонально відповідати за свій напрямок роботи. Тому ми залучили професійний менеджмент, провели відкриті відбори на посади регіональних директорів, навчання для 13 тисяч працівників».

«Нам складно працювати, але ми будемо робити реформу Укрпошти, вкладати кошти в інфраструктуру і змінювати сервіс. У нас темпи росту по посилкам 33%, міжнародним відправленням -  34,5%, прийманні платежів - 22,2%. Нам потрібно такі темпи росту тримати, щоб продовжувати зміни. Що ще потрібно для успіху - це зміна культури компанії і ми над цим вже працюємо», - наголосив в.о. генерального директора ПАТ «Укрпошта».



ВСІ Новини