Для людей
з порушенням зору

    Новини    18 Липня 2017, 17:35
Версiя для друку


Юрій Лавренюк взяв участь у 25-му засіданні Міжурядової українсько-білоруської змішаної Комісії з питань торгово-економічного співробітництва

18 Липня 2017, 17:35

Сьогодні, 18 липня, заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк взяв участь у 25-му засіданні Міжурядової українсько-білоруської змішаної Комісії з питань торгово-економічного співробітництва, яка відбулась під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка і заступника Прем'єр-міністра Республіки Білорусь Володимира Семашка.

Питання поглиблення транскордонного співробітництва та розвитку транспортних коридорів між Україною та Республікою Білорусь були одними з основних порядку денного.

Заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк наголосив на важливості продовження подальшого розвитку активного і продуктивного діалогу між Україною та Республікою Білорусь у сферах транспорту й інфраструктури: «Така співпраця підтверджується проведенням на регулярній основі зустрічей, як на рівні керівництва транспортних відомств, так і на експертному рівні».

Сторони домовилися про підготовку та реалізацію нових великомасштабних проектів в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014 - 2020» та просування спільних проектів МТД щодо облаштування та модернізації пунктів пропуску на білорусько-українському кордоні в рамках ініціативи ЄС «Східне партнерство».

Україна і Республіка Білорусь будуть й надалі розвивати залізничні перевезення в складі комбінованого потягу «Вікінг» та контейнерного потягу «ZUBR», маршрути яких з’єднують порти Чорного і Балтійського морів.

«Важливим напрямком співробітництва є стимулювання залізничних адміністрацій наших країн щодо збільшення вантажних перевезень залізничним транспортом, в тому числі шляхом надання знижок до чинних тарифних умов», - підкреслив Юрій Лавренюк.

 Українська та Білоруська сторони проінформували один одного про наміри розвивати співпрацю в авіаційній сфері.

Також сторони підтримали ініціативу щодо відновлення судноплавного сполучення між країнами та створення безпечних умов судноплавства на річках Прип’ять і Дніпро. За результатами засідання Комісії, було досягнуто важливих домовленостей щодо відпрацьовування варіантів рішень про збільшення габаритів водного шляху на ділянці Київська ГЕС - Нижні Жари, необхідного для проходу суден класу «річка-море».

Юрій Лавренюк акцентував увагу на сфері автомобільних вантажних перевезень, які забезпечують транспортними послугами значну частину товарообігу між Україною та Республікою Білорусь.

«Українські перевізники, зважаючи на високий попит на вантажні перевезення в сполученні з Республікою Білорусь, відчувають дефіцит дозволів білоруської сторони. У зв’язку з цим, українська сторона зацікавлена в лібералізації автомобільних перевезень, знятті штучних обмежень на виконання міжнародних вантажних перевезень між Україною та Республікою Білорусь», - зазначив заступник Міністра інфраструктури.

За результатами 25-го засідання Міжурядової українсько-білоруської змішаної Комісії з питань торгово-економічного співробітництва відбулось підписання спільного Протоколу про співпрацю.



ВСІ Новини