Для людей
з порушенням зору

    Новини    13 Липня 2017, 14:56
Версiя для друку


Канада допоможе Україні підготуватися до аудиту Міжнародної морської організації

13 Липня 2017, 14:56

Міністерство інфраструктури України та проект міжнародної технічної допомоги EDGE, що фінансується Урядом Канади, підписали спільний план дій з підтримки реформ у секторі морської безпеки. Подія відбулась 12 липня 2017 року в присутності Посла Канади в Україні п.Романа Ващука.

Після здійснення запланованих кроків українська морська галузь наблизиться до міжнародних стандартів, що сприятиме досягненню кращих результатів при проходженні Україною аудиту Міжнародної морської організації навесні 2018 року.

«Перед нами стоять дуже важливі завдання. Це аудит Міжнародної морської організації, який буде проходити наступного року. І я щиро вдячний Уряду Канади, Посольству Канади, які сприяють нам, надали найкращих світових експертів для того, щоб ми з честю його пройшли. Проте, це лише одне із завдань, які стоять перед нами. Цей аудит – гарний привід для того, щоб ми повністю змінили морську галузь: зробили її конкурентною, відкритою і ефективною. Ми вже оновили Адміністрацію морських портів України, ми маємо перші тендери, які економлять шалені кошти платників податків. Але нам надважливо, щоб інвестори, які заходять на український ринок, відчували себе комфортно, прозоро, розуміли, що їхні гроші приносять ефективність як для їх компанії, так і для індустрії загалом», - зазначив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Ми вже залучили експерта Міністерства транспорту Канади, який окреслив найважливіші кроки, які треба зробити для підготовки до аудиту наступного року. Щоб втілити це в життя, ми також надаємо команду з шести українських фахівців, які працюватимуть в тандемі з Міністерством інфраструктури України», — прокоментувала директор проекту EDGE Танія Сенфорд Аммар.

Україна вперше пройде аудит Міжнародної морської організації (IMO) у лютому-березні 2018 року. Предметом аудиту буде перевірка виконання Україною її міжнародних зобов’язань у секторі морської безпеки. План дій, зокрема, передбачає сприяння впровадженню в Україні відповідних конвенцій та посиленню державного управління у сфері морської безпеки.



ВСІ Новини