Для людей
з порушенням зору

    Новини    11 Липня 2017, 16:47
Версiя для друку


Володимир Омелян назвав успішним свій візит до Румунії

11 Липня 2017, 16:47

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, коментуючи підсумки свого візиту до Румунії, наголосив, що вперше за останні декілька років сторони показали готовність до конструктивного діалогу за усіма проблемними напрямками. "Ми обговорили широке коло питань двосторонньої співпраці. Візит, без перебільшення, можна вважати проривним з огляду на його результати. Це - діалог двох європейських держав, які мають взаємну повагу", - підкреслив Володимир Омелян.

В рамках візиту міністр інфраструктури України провів зустріч із міністром транспорту Румунії А.Куком, взяв участь у Засіданні Спільної Комісії з питань економічного, промислового та науково-технічного співробітництва.

Сторони обмінялися інформацією щодо економічної ситуації в країні, а також обговорили перспективи двостороннього співробітництва між Україною та Румунією в сфері транспорту та інфраструктури, включаючи автомобiльний та залізничний транспорт, cудноплавство, а також міжрегіональне та транскордонне співробітництво та стратегію ЄС для Дунайського регіону (EUSDR). "Спiвробiтництво мiж країнами дасть можливість покращити та оновити двосторонню нормативно-правову базу, забезпечити рух вантажного та пасажирського транспорту", - наголосив Володимир Омелян.

В ходi обговорень було запропоновано збільшити загальну квоту дозволів на здійснення міжнародних автоперевезень, використовувати контрейлерні перевезення з використанням залізничних платформ типу RO-LA як альтернативу транзиту територією Румунії.

Також було вирiшено провести групу експертного рівня для встановлення статусу нового пункту перетину кордону та відновлення дорожнього мосту, що перетинає кордон між двома державами, над річкою Тиса між містами Сігету-Марматіє (Румунія)-Солотвино (Україна).

Сторони також домовились створити Спільну робочу групу у складі відповідних державних органів із можливою участю Словацької Сторони для відновлення аналізу експертного рівня спрямованого на укладення тристоронньої угоди між урядами Румунії, України та Словаччини про виконання вантажних перевезень до листопада 2017 року.

"Щодо внутрішнього водного транспорту, було обговорено питання внутрішньо-водної навігації, зокрема, варіанти досягнення всеосяжного та довгострокового врегулювання проблематики каналу Бистре", - підкреслив міністр інфраструктури України.



ВСІ Новини