Для людей
з порушенням зору

    Новини    7 Липня 2017, 19:15
Версiя для друку


Міністерство інфраструктури представило інвестиційний проект для порту "Чорноморськ"

7 Липня 2017, 19:15

7 липня 2017 року в Одесі на платформі конференції Grain Ukraine Міністерство інфраструктури України представило проект "Інвестиційні можливості: порт "Чорноморськ". В заході взяв участь Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, заступник Міністра інфраструктури Надія Казначеєва, керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс, керівник порту "Чорноморськ" Сергій Крижанівський.

Міністр інфраструктури України наголосив, що світовий оператор морських портів Hutchison Ports зайде в порт "Чорноморськ": "Попереду ще складна бюрократична процедура, але мені би дуже хотілося, щоб це відбулося і саме ця компанія була в Україні. Бо щойно вони розгорнуть свій прапор на території порту, капіталізація порту зросте в декілька разів. Ми хочемо розвивати сам порт комплексно і саме тому сьогодні мій заступник Надія Казначеєва, керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс представлять вам бачення підходу Міністерства до розвитку причалів 7, 8, 9. Потенціал "Чорноморська" величезний".

"Ми акцентуємо увагу, що хотіли би відійти від конкуренції портів між собою і перейти до хабової моделі, що в нас є спеціалізація морських портів: один займається зерном, другий - металом, третій - контейнерами, іншими вантажами. Сьогодні ми говоримо про "Чорноморськ" як про потенційний контейнерно-зерновий хаб", - наголосив Міністр інфраструктури України.

Окремо він зазначив, що пріоритет будемо надаватися тим компаніями, які будуть створювати додану вартість на території порту.

Заступник Міністра інфраструктури України Надія Казначеєва зазначила, що Чорноморський порт - це той порт, який чекає на своїх інвесторів: "Як вже сказав Міністр, ми працюємо наразі над пропозицією Hutchison Ports щодо їх намірів зайти в контейнерний бізнес в порту "Чорноморськ". А сьогодні хотіли б представити іншу потенційну можливість для здійснення перевалки агро- або іншої продукції всім потенційним інвесторам. Наша мета - спільно опрацювати найбільш привабливий варіант для розвитку порту в тилах 7-9 причалів і перейти до реалізацїї державно-приватного партнерства до кінця року".

ІНВЕСТИЦІЙНА МОЖЛИВІСТЬ: ЧОРНОМОРСЬКИЙ МОРСЬКИЙ ПОРТ



ВСІ Новини