Для людей
з порушенням зору

    Новини    23 Червня 2017, 15:45
Версiя для друку


У Львові пройшла презентація проекту Національної транспортної стратегії до 2030 року

23 Червня 2017, 15:45

23 червня 2017 року в м. Львів за підтримки Львівської обласної державної адміністрації пройшла презентація проекту Національної транспортної стратегії до 2030 року. Участь у обговоренні документу взяли голова Львівської ОДА Олег Синютка, ключовий експерт проекту технічної допомоги ЄС «Підтримка імплементації  Угоди про асоціацію та Національної транспортної стратегії».Міністерство інфраструктури України представив заступник Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Миколайович Довгань.

Віктор Довгань представив проект Національної транспортної стратегії 2030 з керівництвом облдержадміністрації, Львівської залізниці, аеропорту та облавтодору. Національна транспортна стратегія скоординована на подальший розвиток системи транспортної інфраструктури України. Стратегія містить багато складних завдань, зокрема створення конкурентного середовища на ринку надання транспортних послуг, створення мультимодальних пасажирських транспортних мереж, забезпечення потреб населення у перевезеннях, розвиток конкуренції та лібералізація ринків, зростання інвестицій у транспорту галузь, забезпечення належного фінансування модернізації транспортної інфраструктури, запровадження нових стандартів безпеки руху.

Заступник Міністра Віктор Довгань зазначив, що інфраструктурні проекти Львівщини повинні наблизити Україну в напрямку інтеграції до Європейсько Союзу. Зокрема було обговорено проекти модернізації аеропорту імені Данила Галицького; стратегію розвитку приміських електричок, модернізація яких  сьогодні надзвичайно актуальна так як великий акцент ставиться на збільшенні частки використання електротранспорту в Україні; розвиток євроколії  сполученням Львів – Рава Руська – Варшава; вантажний термінал Мостиська – Родатичі та проект концесії Львів – Краківець. 



ВСІ Новини