Для людей
з порушенням зору

    Новини    20 Червня 2017, 18:57
Версiя для друку


РФ не погоджувала з Україною жодні дії з будівництва мосту у Керченській протоці, - Юрій Лавренюк

20 Червня 2017, 18:57

Сьогодні, 20 червня 2017 року, у Міністерстві інфраструктури України під головуванням заступника Міністра інфраструктури Юрія Лавренюка та за участі заступника Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктора Довганя відбулась нарада щодо вирішення ситуації, яка склалася навколо будівництва моста через Керченську протоку. У нараді взяли участь представники Міністерства закордонних справ України, профільних департаментів Мінінфраструктури, ДП «Адміністрація морських портів України», Державної служби України з безпеки на транспорті тощо.

Заступник Міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк наголосив: «Наразі Російською Федерацією всупереч вимогам Конвенції ООН з морського права, Договору між Україною та РФ про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки, а також низки інших міжнародних Угод та документів, здійснюється будівництво арки транспортного переходу через Керченську протоку. Слід зазначити, що жодні дії з приводу будівництва зазначеного об'єкта РФ не погоджувала з Україною».

За словами Юрія Лавренюка, крім того, Міністерством транспорту Російської Федерації  підготовлений проект наказу про закриття Керченської протоки в акваторії його судноходної частини Керч – Єнікальського каналу на 23 доби у серпні-вересні 2017 року. Російська сторона аргументує заборону на прохід суден в зазначений період постановкою арки мосту транспортного переходу через Керченську протоку.

«Подальше будівництво та введення в експлуатацію мосту через Керченську протоку призведе до значного зменшення суднозаходів в морські порти Маріуполь та Бердянськ, зниження вантажообігу цих портів, гальмування їх розвитку, зниження рентабельності підприємств металургійної промисловості регіону, зменшення прибутку портових операторів та філій Адміністрації морських портів України, що є недопустимо», - наголосив Юрій Лавренюк.

Міністерство інфраструктури України звернеться до керівництва держави та всіх компетентних міністерств і відомств щодо невідкладного реагування на ситуацію, яка склалася навколо будівництва моста через Керченську протоку, зокрема, і до МЗС з метою направлення РФ відповідної дипломатичної ноти протесту, а також до Міжнародної морської організації (IMO), адже дії з боку Російської Федерації щодо будівництва арки мосту через Керченську протоку та її закриття в зазначений період можуть завдати значної шкоди не тільки безпеці судноплавства, а й національній безпеці України в цілому.



ВСІ Новини