Для людей
з порушенням зору

    Новини    20 Червня 2017, 13:22
Версiя для друку


Триває візит Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна до США

20 Червня 2017, 13:22

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян перебуває із візитом в США. Як зазначив Володимир Омелян в інтерв’ю «Голосу Америки», основною метою його візиту є обговорення інфраструктурних проектів, розширення двостороннього співробітництва в галузі транспорту та інфраструктури.

«Я мав низку зустрічей у Конгресі, вони триватумуть і протягом цього тижня. Також заплановано зустрічі із представниками великих американських компаній. Ми говоримо про співробітництво у трьох вимірах: по-перше, це залізнична інфраструктура. Я хотів би бачити такі компанії, як General Electric та Greenbrier International в Україні. Другий напрямок – це морські порти. Цього року ми будемо вітати в Україні двох найбільших світових портових операторів – DP World та Hutchison Ports. Я б хотів бачити в Україні і третю, американську компанію, в якості портового оператора», - наголосив Володимир Омелян, - «І третє питання – співробітництво в галузі авіації. Я би дуже вітав нові трансатлантичні рейси між Україною і США. Наразі такі рейси виконує авіакомпанія МАУ, я хотів би ще бачити авіакомпанії Delta та American Airlines на цьому напрямку. Власне, саме про це я буду говорити і з посадовцями Міністерства транспорту США, і з представниками американських авіакомпаній».

Міністр інфраструктури України висловив сподівання, що поява в Україні нових компаній-лоукостів збільшить пасажитропотік в українських аеропортах: «Сподіваюсь, за рахунок заходу лоукостів, в першу чергу, це Ryanair, а також ще дві авіакомпанії, які буде оголошено в найближчому майбутньому, ми зможемо переламати ситуацію, українські аеропорти суттєво наростять свій пасажиропотік, в першу чергу, це аеропорт «Бориспіль», який зможе збільшити пасажиропотік вдвічі: з 8 мільйонів пасажирів до 16».

За словами Володимира Омеляна, 70% українців, які подорожують до Європи, обирають автомобільний транспорт: «Вартість такої поїздки – близько 100 євро, якщо ми говоримо про автобус чи автомобіль. Коли ми говоримо про лоукости, то маємо на увазі ціну від 20 до 50 євро за один квиток. І я вірю, що після заходу лолукостів в Україну, пропорція, коли 70% людей подорожує автомобільним транспортом, 30% - авіаційним, зміниться дзеркально, і 70% пасажирів будуть обирати саме літаки. А така ситуація можлива, коли на ринку авіапослуг буде конкуренція».

Окремо Міністр інфраструктури України зупинився на питанні реформування української залізниці: «Залізниця повинна конкурувати гідно на ринку, надавати якісні послуги за рахунок прозорості прийняття рішень і ефективності команди. Поки що ми цього не бачимо, але я вірю, що нова економіка України може бути створена за рахунок очищення залізниці, її ефективної реформи та перетворення на локомотив позитивних зрушень».



ВСІ Новини