Міністерство інфраструктури України


Україна зацікавлена в залученні казахських вантажів для перевалки в українських портах, - Віктор Довгань

16 Червня 2017, 11:22

13 червня заступник Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань взяв участь у тринадцятому засіданні спільної міждержавної Українсько-Казахської Комісії з питань економічного співробітництва  у  м. Астана (Республіка Казахстан).   Казахську Комісію очолив Перший заступник Прем'єр-міністра Республіки Казахстан Мамин Аскар Узакпаєвіч. Українську частину Комісії очолив Віце-прем'єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Зубко Геннадій Григорович.

 Під час засідання обговорено актуальні питання українсько-казахського співробітництва в галузі транспорту. Сторони наголосили на тому, що в даний час авіаперевезення між Казахстаном і Україною виконує український призначений авіаперевізник "Міжнародні авіалінії України" за маршрутами:

Київ - Астана з частотою 6  рейсів  на тиждень; Київ - Алмати з частотою 7 рейсів на тиждень; і казахський перевізник "Ейр Астана" за маршрутом:- Алмати - Київ з частотою 7 рейсів на тиждень. З 1-го червня 2017 року казахський перевізник відновив рейси з Астани до Києва з частотою 5 рейсів на тиждень. Співробітництво в даному секторі транспорту розвиватиметься і надалі, паралельно буде  опрацьовано перспективи взаємовигідних умов для призначених перевізників Республіки Казахстан і України.

 Обговорили важливість розвитку мультимодальних перевезень в напрямку Європа - Азія - Європа, зокрема, з використанням можливостей залізничного транспорту і залізнично-поромних переправ, як на Чорному, так і на Каспійському морях. Обидві країни висловили високу зацікавленість у розвитку мультимодальних перевезень та формуванні конкурентоспроможного логістичного продукту при організації транзитних перевезень в напрямку Європа-Азія-Європа. Віктор Довгань зазначив, що реалізація даного питання полягає в проведенні узгодженої та взаємовигідної транспортної та тарифної політики з їх організації.

Заступник Міністра інфраструктури України Віктор Довгань звернув увагу Казахської Сторони на те, що в даний час морські порти України мають значний резерв потужностей для перевалки додаткових обсягів транзитних вантажів і висловив зацікавленість в залученні казахських вантажів, таких як нафта, нафтопродукти, хімічні вантажі, чорні метали, контейнери для перевалки в українських портах.

Також на засіданні з Комітетом транспорту було погоджено Дорожню карту транспортного коридору. 





Адреса цієї сторінки: http://www.mtu.gov.ua/news/28797.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове