Для людей
з порушенням зору

    Новини    2 Червня 2017, 11:29
Версiя для друку


Україна та Туреччина мають посилити розвиток поромного сполучення, - Володимир Омелян

2 Червня 2017, 11:29

Україна та Туреччина мають посилити розвиток поромного сполучення. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі з Міністром транспорту, морських справ та комунікацій Турецької Республіки Ахметом Арсланом, яка відбулась 1 червня 2017 року в Лейпцигу.

Сторони позитивно відзначили динаміку розвитку співпраці між Україною та Туреччиною в сфері транспорту та інфраструктури, зокрема, й у частині забезпечення сталого розвитку безперебійного пасажирського та вантажного сполучення між двома країнами, що знаходяться на шляху великих транспортних потоків у сполученні Європа-Азія.

Володимир Омелян відзначив,  що розвиток поромного сполучення між портами України та Туреччини є пріоритетним завданням для України: «З квітня розпочато пряме пасажирське поромне сполучення між портом Хайдарпаша (Стамбул) і Одесою паромом "Каунас", що перевозить також вантажні автомобілі та залізничні вагони. Це – важлива подія, ознака того, що ми розвиваємо українсько-турецьке співробітництво. Разом з тим, ключове завдання на сьогодні - це відновлення роботи поромної переправи Іллічівськ – Самсун, яка може стати продовженням проекту комбінованого транспорту «Вікінг» та продовжити маршрут у Скандинавські країни. І я радий, що ми спільно з турецькою стороною працюємо над цим проектом».

Також сторони обговорили шляхи лібералізації автомобільних і авіаперевезень.



ВСІ Новини