Для людей
з порушенням зору

    Новини    23 Травня 2017, 11:18
Версiя для друку


Кримська стіна впаде, як впала берлінська, - Володимир Омелян

23 Травня 2017, 11:18

Кримська стіна впаде, як впала берлінська. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час участі у конференції «Окупований Крим в умовах санкцій і блокади в 2014-2016 роках», яка відбулась 23 травня 2017 року за підтримки Фонду «Майдан закордонних справ», Фонду Конрада Аденауера, Меджлісу кримськотатарського народу та Інституту чорноморських стратегічних досліджень.

На початку виступу Міністр інфраструктури України висловив співчуття з приводу терористичного акту, який відбувся в Манчестері цієї ночі.

Виступаючи на конфренції, Володимир Омелян наголосив, що Україна продовжує вести боротьбу за європейські цінності, за нову якість життя, за свободу: «Тільки за останні 25 років ми здійснили дві революції і вже три роки воюємо з російською нечістю за нашу землю і за нашу країну. І якщо у XIX столітті Росію називали жандармом Європи, то у XX І XXI Росію можна називати варваром Європи».

«Чим далі від нас Росія, тим більше в Україні України та Європи. Так, Україна закрила повітряне сполучення з Росією. І майже одразу зросла кількість рейсів, які сполучають Україну з Європою. Україна забороняє російські пропагандистські канали та ресурси. І українська культура зазвучала голосніше – ми виграли Євробачення, голос Криму зазвучав на всю Європу. На «Книжковий арсенал» стоїть черга на декілька сот метрів. І Президент, і міністри і тисячі людей чекають на українські книжкові новинки, стоять за ними в черзі. Україна зробила ставку на себе. Ми повірили в свою країну», - заявив Володимир Омелян.

За словами очільника Міністерства, що далі Україна від Росії, тим ближче вона до Європи ментально, ціннісно та інфраструктурно: «Вже в червні українські громадяни зможуть подорожувати до Європи без віз. Європа стає ближче. Ми як міністерство робимо все, щоб Європа стала не тільки ближче, а й доступніше. Лоукости, пряме залізничне сполучення, розбудова прикордонної інфраструктури – подорожі до Європи мають стати звичною справою для українських громадян. Українці стають вільнішими».

Разом з тим, за словами Володимира Омеляна, Крим щодня має все менше свобод: «Свобода слова, свобода руху та свобода вибору – звична справа для материкової України та, на жаль, розкіш для Криму. Там, де є Росія, свободи бути не може. Президент України висловився однозначно: Україна поверне окупований Росією Крим політико-дипломатичним шляхом. Я особисто переконаний, що так і буде, що переможе свобода. Українці, які живуть в Криму, та кримські татари ніколи не скоряться, вони ніколи не оберуть гніт, знехтувавши свободою. Кримська стіна впаде, як впала берлінська».

Міністр інфраструктури також заявив: «Що сильнішою ставатиме Україна, що міцнішим буде з’єднання з Європою, що більше свободи буде в Україні, тим швидше впаде стіна. Ми робимо реформи тут і зараз, думаючи про Крим сьогоднішній і завтрашній.  Сьогодні, коли кримські татари повернулися на свою батьківщину, ніхто не має права вказувати їм, як їм жити. Поведінка російської окупаційної влади є злочином як по відношенню до кримських татар, так і по відношенню до України, до свободи та європейських цінностей. Але свобода переможе. Бо вона перемагає завжди».



ВСІ Новини