Для людей
з порушенням зору

    Новини    12 Травня 2017, 13:04
Версiя для друку


Цьогоріч на ремонт автошляхів Одещини буде виділено майже 2 млрд гривень, - Володимир Омелян

12 Травня 2017, 13:04

«При потребі Одеського регіону у щонайменше 2 млрд гривень на відновлення автошляхів, які є найбільш кричущими у цьому регіоні, вперше за багато років Уряд спільно з областю скерує майже 2 млрд», - заявив Володимир Омелян під час спільної прес-конференції з головою Одеської облдержадміністрації Максимом Степановим.

«Ми нарешті завершимо довгобуди, ті, про які багато говорилось. Для нас справа честі закінчити трасу Одеса-Рені в цьому році, щоб вона була проїзною, якісною. Крім цього, ми маємо низьку масштабних заходів щодо підвищення інвестиційної привабливості регіону. Як ви знаєте, два найбільших світових інвестори - DP World, Hutchison Ports заходять саме в порти Одеської області. Це порт «Южний» і порт «Чорноморськ». Я сподіваюсь, що всі процедури будуть завершені в цьому році. І це ключовий інструмент для того, щоб у нас були прозора політика у морській галузі, зростав вантажопотік і, що найголовніше – створювались додаткові робочі місця, формувалась прозора оплата праці, стабільні надходження до державного бюджету і розвиток регіону", - наголосив Володимир Омелян. За його словами, Міністерство приділяє велику увагу розвитку літовища в Одесі: "Я більш, ніж переконаний, що саме Одеський аеропорт може стати хабом для південної України. Потенціал для цього є. Ключове – відремонтувати злітну смугу. І спільно з очільником області ми докладаємо всіх зусиль до цього. Ми віримо, що цього року ми отримаємо перший необхідний транш і розпочнемо ремонт. Наступний рік буде не тільки роком заходу лоукостів в Україну, а й в Одеський регіон. Я сподіваюсь, що таки компанії як Raynair, інші полетіть з Одеси в міста Європи".

Очільник Міністерства також наголосив, що габаритно-ваговий контроль на автошляхах Одеської області буде посилено: "Ми дамо три додаткових вагових комплекси вже з 1 липня цього року, а після проведення тендеру та закупівлі понад 70 нових гвк, область отримає ще декілька. Габаритний контроль – це не лише справа держави, це справа регіону. Ми повинні встановлювати повністю автоматичні комплекси зчитування ваги для того, щоб не було можливості впливу людського фактору. Це має бути чітка система по всій Україні".



ВСІ Новини