Для людей
з порушенням зору

    Новини    21 Квітня 2017, 16:04
Версiя для друку


Тестовий потяг з України до Ірану пройде через м.Баку (Азербайджан) до порту Азалі (Іран) через Каспійське море

21 Квітня 2017, 16:04

Планується, що відправною точкою тестового потягу сполученням Україна-Іран буде Морський торговий порт "Чорноморськ" (Україна), кінцевою - порт Anzali (Північ Ірану, узбережжя Каспійського моря). Маршрут потягу проляже територію Грузії та Азербайджану (через м.Баку). Рішення щодо розробки маршруту та запуску тестового потягу є двостороннім, схваленим за пропозицією іранської сторони.

Під час українсько-іранських переговорів, які пройшли в теплій дружній атмосфері, обидві сторони висловили переконання, що тестування нового маршруту доставки вантажів з України до Ірану оптимізує терміни перевезення, покращить тарифну політику, а також посилить економічну та інфраструктурну співпрацю України та Ірану.

Підкреслюємо, що потяг, який вже назвали "неможливим", є абсолютно реальним, а його маршрут - цілісним та зручним. Те, що для одних неможливо, для інших - цілком досяжно, а для країни - перспективно та економічно доцільно. Міністерство інфраструктури звертає увагу на те, що обмеженість у володінні інформацією окремих представників керівництва УЗ не може бути підставою для того, щоб ставити під сумнів результати двосторонніх українсько-іранських домовленостей на високому рівні. Дивно, що Укрзалізниця, яка мала б вболівати за успіх своїх проектів та активно використовувати потенціал міжнародного співробітництва, обмежується хуторянством та недалекоглядністю. Окрім того, зауважимо, що незнання географії не позбавляє від відповідальності за непрофесійність.



ВСІ Новини