Для людей
з порушенням зору

    Новини    20 Квітня 2017, 19:14
Версiя для друку


Виконуючим обов’язки начальника ДП «Бердянський морський торговельний порт» призначено Богдана Бабця

20 Квітня 2017, 19:14

19 квітня 2017 року відповідно до наказу Міністерства інфраструктури України з посади в.о. начальника ДП «БМТП» звільнено Миколу Ільїна. Виконуючим обов’язки начальника ДП «Бердянський морський торговельний порт» з  20 квітня 2017 року  призначено  Богдана Бабця.  

Звільнення Миколи Ільїна викликано незадовільними показниками роботи держпідприємства, що утворились під час виконання ним обов’язків начальнику порту. Незважаючи на постійний ріст вантажопереробки ДП «БМТП» протягом попередніх років, за останні 7 місяців 2016 року вона суттєво зменшилась: в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року на 499,6 тис. тон. або на 25%. Фактично припинено перевантаження імпортних і транзитних вантажів, зокрема, експортного і транзитного вугілля та експортного коксу. Перевезення руди для металургійних комбінатів Маріуполя проводилося без виставлення портом рахунків вантажовласникам та експедиторам за експлуатацію залізничних колій та стрілочних переводів, як наслідок - держпідприємством недоотримано фінансових ресурсів у розмірі 973,5 тис. грн.

За результатами аудиторських перевірок діяльності ДП «БМТП» виявлено чисельні порушення фінансової дисципліни, не вжиття керівництвом порту заходів з підвищення ефективності діяльності порту, не забезпечення належного стану збереження та ефективного використання державного майна, надання майна та об’єктів ДП «БМТП» в безоплатне використання приватних підприємств. Зокрема, керівництвом порту не стягувалася плата за відстій вантажного автомобільного транспорту з зерновими вантажами на складській площадці порту, а також за користування автомобільними дорогами порту при транспортуванні цих вантажів до терміналів приватних стивідорних компаній. В безоплатне використання приватній фірмі було передано гараж, який обліковується на балансі порту. Крім того, порту не відшкодовувалося споживання фірмою електроенергії та земельний податок. На території бази відпочинку «Моряк» було розташовано на безоплатній основі базову станцію стільникового зв’язку ПрАТ «МТС Україна».

За результатами вибіркової інвентаризації, проведеної у ході внутрішнього аудиту, встановлено нестачу 7 грейферів загальною первісною вартістю 638,0 тис. грн., нестачу грейфера первісною вартістю 268,4 тис. грн., який за наявною інформацією затонув разом з секцією плавпричалу. Проте, при обстеженні затонулого плавпонтону грейфера не було знайдено. Правоохоронцями відкрито низку кримінальних проваджень за фактами зловживання службовим становищем попереднього керівництва порту.  

Перед Богданом Бабцем, який є досвідченим керівником підприємств портової галузі, поставлено завдання навести лад у господарській діяльності ДП «БМТП», збільшити обсяги вантажопереробки та покращити соціальну ситуацію на держпідприємстві.

Працівники порту, як ніхто інший, зацікавлені в нормальній роботі підприємства, без якої неможлива своєчасна виплата заробітної плати. Перешкоджання  новому керівнику порту у доступі до робочого місця не сприятиме покращенню  ситуації, що склалась на підприємстві.  Закликаємо трудовий колектив підтримати нового керівника та разом вивести ДП «Бердянський морський торговельний порт» в лідери галузі.  



ВСІ Новини