Для людей
з порушенням зору

    Новини    19 Квітня 2017, 14:18
Версiя для друку


На Дніпропетровщині, Харківщині, Полтавщині, Херсонщині та Запоріжжі дорожники активно борються з наслідками

19 Квітня 2017, 14:18

За інформацією Укргідрометцентру, з 18 по 22 квітня Україною подорожує арктичний циклон, який призвів до різкої зміни погодних умов. Зокрема, у Дніпропетровській, Харківській, Херсонській, Полтавській та Запорізькій області випав сніг, температура впала до мінусових показників, через сильні пориви вітру 15-22 м/с на проїзній частині трас утворюються снігові перемети.

«Цьогорічна зима була аномально сніжна і дуже складна. Почалася вона ще у жовтні і вирішила наостанок завітати до нас у квітні. Ми гідно впоралися узимку зі сніговими опадами, дорожники працювали по декілька діб та забезпечували безпеку руху. За підрахунками експертів, у грудні-січні цьогорічного сезону у порівнянні з минулим роком, кількість ДТП зменшилася майже удвічі. Я вважаю, що це достойний показник ефективності роботи облавтодорів. Тому і зараз зі снігом ми впораємося!», –  зазначив Артем Гриненко, очільник ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України».

Зважаючи на штормове попередження від Укргідрометцентру, вчора керівництвом Компанії було прийнято рішення щодо оптимізації сил облавтодорів у боротьбі з наслідками раптового циклону. Відповідне доручення від очільника ПАТ ДАК було направлено до усіх регіонів.

За інформацією Артема Гриненка, нині на дорогах 5 областей працює 264 одиниці техніки. Дорожнє покриття також обробляють протиожеледними матеріалами.

В Полтавській, Запорізькій, Харківській та Херсонських областях рух забезпечено, проте на деяких трасах ще спостерігається ускладнення руху та затори.

У Дніпропетровській області ситуація виявилася настільки складна, що рішенням Облдержадміністрації спільно зі Службою автомобільних доріг з 9:30 ранку заборонено рух для пасажирського та вантажного автотранспорту на ділянках доріг державного значення:

- Н-08 Бориспіль — Дніпропетровськ — Запоріжжя, км. 414 +000 – 450 +000;

- М-04 Знам’янка — Луганськ — Ізварине, км. 151+000 – 195+000;

- М-29 Харків — Красноград — Перещепине — /М-18/ , км. 128+000 – 157+000;

- М-18 Харків — Сімферополь — Алушта — Ялта, км. 147+600 – 228+100.

«Ситуація ускладняється ще й тим, що майже усі водії вже замінили зимову гуму на літню. Тому я від себе особисто звертаюся до кожного автомобіліста: не рушайте в дорогу, перечекайте негоду вдома. Якщо конче потрібно – скористайтесь залізничним транспортом. Людське життя є безцінне!», – Артем Гриненко.

До уваги водіїв: Якщо ви опинилися в складній ситуації на дорозі і потребуєте сторонньої допомоги, у кожній області працює телефон гарячої лінії оперативних диспетчерів до яких можна звернутися по допомогу. Номера телефонів є на сайті Укравтодору за посиланням: http://ukravtodor.gov.ua/4496/korysni_telefony.html

Нагадаємо, 2017 році Компанія «Автомобільні дороги України» планує значно оновити зимову техніку та придбати нові комплексні дорожні машин й навісне обладнання для них. У державному бюджеті на 2017 рік вже передбачено 250 млн грн. на закупівлю нової техніки для зимового утримання доріг. Окрім цього, Прем’єр-міністр України дав розпорядження передбачити збільшення бюджету на додаткових 500 млн грн. для збільшення автопарку облавтодорів.   



ВСІ Новини