Для людей
з порушенням зору

    Новини    4 Квітня 2017, 20:39
Версiя для друку


Представники Ryanair оглянули аеропорт Бориспіль, - Володимир Омелян

4 Квітня 2017, 20:39

Представники найбільшої європейської лоукост-авіакомпанії Ryanair прибули до України.

Про це повідомив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян. За його словами, представники Ryanair з операційних питань оглянули сьогодні Міжнародний аеропорт "Бориспіль", ознайомилися з його можливостями. "Не таємниця, що авіакомпанія висуває жорсткі умови до аеропортів, зокрема, висока швидкість обслуговування літаків, використання мінімальної кількості стійок реєстрації, а також низка інших вимог. Ryanair працює за таким принципом у багатьох країнах світу і Україна не є виключенням, маємо відповідати цим стандартам. Наскільки мені відомо, представники Ryanair залишились задоволеними станом та можливостями Борисполя", - наголосив Міністр інфраструктури України, - "Ryanair в Україні є і буде. З осені цього року Ryanair полетить з Києва та зі Львова. Це не підлягає ніяким сумнівам і не може бути предметом спекуляцій".

Володимир Омелян також зазначив, що генеральний директор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін продовжить роботу з представниками Ryanair в рамках 12-го Міжнародного авіаційного форуму Routes Europe 2017, який пройде 23-25 Квітня 2017 р. в м. Белфаст (Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії).

Очільник відомства наголосив, що Міністерство робить все можливе для того, щоб перельоти стали доступнішими для громадян: "Єдине рішення - залучення до України нових авіакомпаній, забезпечення конкуренції. На жаль, сьогодні мало українців можуть дозволити собі вільно подорожувати літаками - у нас літає десь 4-5% населення. Це вкрай мало. Я особисто мрію, щоб ця цифра складала 20%, а краще -25%, як, наприклад, є у Польщі. Крок за кроком будемо досягати цієї мети".

Також Міністр зазначив, аеропорт "Бориспіль" має і надалі реалізовувати політику аеропорту-хабу та залишатись генератором транзитного пасажиропотоку в Україні і, що найважливіше, забезпечити недискримінаційні, однакові умови для всіх авіаперевізників головних повітряних воріт України. "Аеропорт повинен з особливою увагою ставитися до тих авіакомпаній, які генерують основний потік пасажирів, адже успіх може бути лише спільним", - підкреслив Омелян.



ВСІ Новини