Для людей
з порушенням зору

    Новини    3 Квітня 2017, 16:57
Версiя для друку


Електронний квиток - вимога не тільки громадськості, а й часу, - Володимир Омелян

3 Квітня 2017, 16:57

Електронний квиток - вимога не тільки громадськості, а й часу. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час засідання робочої групи з впровадження електронного квитка, яке відбулось 3 квітня 2017 року.

У заході взяв участь посол Естонії в Україні Герт Ентсу, радник Міністра Яніка Мерило, представники міст та громад.

"Мені дуже приємно, що ті рішення, які ми запроваджуємо, відповідають не лише запитам громадськості, але і вимогам часу. IT-сервіси набувають все більшого поширення по країні, але за цим нам треба не забути ключової мети: бюрократії має бути якомога менше, а зручності та комфорту для пасажирів - якомога більше", - заявив Володимир Омелян.

Міністр інфраструктури також наголосив, що електронний квиток може не обмежуватись виключно сферою міського транспорту: "Питання не в самому електронному квитку - питання в тому, наскільки він буде зручний і які нові сервіси ми можемо запропонувати в зв’язку з цим. Розрахунок має бути через смартфони, у нас має бути повна комунікація і повне розуміння трансмодальності, що пасажир зручно купує квиток не лише на міський транспорт, а має можливість повністю від пункту до пункту проїхати маршрут. Це і залізниця, це і міський транспорт, і міжміські автобуси, і літак в тому числі".

За словами Міністра, все більше міст України долучаються до ініціативи щодо впровадження електронного квитка: "Ми бачимо все більше міст, які охоче підхоплюють нашу ініціативу, і наша мета полегшити їм шлях для того, щоб вони могли чітко, просто, зрозуміло імплементувати ті продукти, які ми зараз пропонуємо і обговорюємо", - заявив Володимир Омелян.

Радник Міністра інфраструктури Яніка Мерило зазначила, що завданням робочої групи, яку вона очолює, є розробка практичних механізмів з впровадження електронного квитка на місцях, створення єдиних стандартів, а також координація роботи із потенційними інвесторами.


 

 


ВСІ Новини