Міністерство інфраструктури України


Україна приєдналася до Меморандуму про взаєморозуміння щодо започаткування співробітництва між Робочою Співдружністю Придунайських країн, - Володимир Омелян

17 Березня 2017, 10:50

Україна приєдналася до Меморандуму про взаєморозуміння щодо започаткування співробітництва між Робочою Співдружністю Придунайських країн. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом  Австрійської Республіки в Україні Герміне Поппеллер.

Міністр інфраструктури Ураїни передав австрійській стороні Меморандум про взаєморозуміння щодо започаткування співробітництва між Робочою Співдружністю Придунайських країн (РСПК).

В 2016 році австрійською стороною ініційовано приєднання України до Меморандуму про взаєморозуміння щодо започаткування співробітництва між Робочою Співдружністю Придунайських країн (РСПК), в особі Нижньої Австрії (включаючи Дунайські порти) та Західними Чорноморськими регіонами та портами, який був підписаний у лютому 2014 року.

Учасниками є регіональні адміністрації регіону Західного Чорноморського узбережжя, а саме, Одеської області (Україна), Галаца та Констанци (Румунія), Варни та Бургаса (Болгарія) та Робоча Співдружність Придунайських країн (РСПК), в особі головуючої, на той час, Нижньої Австрії.

Метою Меморандуму є посилення співробітництва та координація спільного економічного розвитку регіонів при здійсненні вантажних перевезень, а також розвиток співпраці прилеглих річкових та морських портів. У рамках Меморандуму сторони розроблятимуть спільні проекти та будуть знаходити взаємоприйнятні шляхи їх фінансування.

З української сторони Меморандум підписано керівництвом одеської області, мером м.Одеса, мером м.Чорноморськ, керівництвом АМПУ, керівництвом Одеського морського торговельного порту та Чорноморського морського торговельного порту.





Адреса цієї сторінки: http://www.mtu.gov.ua/news/28465.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове