Для людей
з порушенням зору

    Новини    21 Лютого 2017, 13:12
Версiя для друку


Україна зацікавлена у співробітництві з Катаром в питаннях розвитку портової інфраструктури, - Володимир Омелян

21 Лютого 2017, 13:12

Україна зацікавлена у співробітництві з Катаром в питаннях розвитку портової інфраструктури. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі з Міністром транспорту та комунікацій Катару Джассем Сеіф Ахмед Аль-Сулейті, яка відбулась 21 лютого 2017 року в м.Женева в рамках 79-го засіданні Комітету внутрішнього транспорту (КВТ) Європейської Економічної Комісії (ЄЕК) ООН.

Володимир Омелян наголосив на зацікавленості України у встановленні прямого авіаційного сполучення з Катаром, а також на можливостях розвитку портової інфраструктури в Україні. Сторони домовились, що у березні відбудеться візит Керівника Державної авіаційної служби Катару до України з метою налагодження співпраці між відомствами обох держав.

Міністр транспорту та комунікацій Катару, в свою чергу, проінформував Міністра інфраструктури України про будівництво нового контейнерного порту в Катарі, потужності якого до 2020 року становитимуть 6 млн TEU. З огляду на це, співробітництво з Україною в питаннях розвитку портової інфраструктури, а також використання транзитного потенціалу України, становить для катарської сторони надзвичайний інтерес. Сторони домовилися, що представники портової індустрії Катару відвідають Україну з метою налагодження співпраці.

Міністр транспорту та комунікацій Катару також запросив Міністра інфраструктури України здійснити візит до Катару. 



ВСІ Новини