Для людей
з порушенням зору

    Оголошення    21 Лютого 2017, 13:06
Версiя для друку


Повідомлення про оприлюднення проекту Закону України

«Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»
21 Лютого 2017, 13:06

Проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України   «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» розроблено Міністреством інфраструктури. 

Підпунктом 15 пункту 8 статті 11 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» (далі – Закон) визначено, що місцеві державні адміністрації забезпечують безоплатний проїзд залізничним, автомобільним транспортом внутрішньо переміщених осіб до залишеного місця проживання в порядку встановленому Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до Закону проект акта розповсюджується лише на місцеві адміністрації тобто на районні і обласні. Водночас переважна кількість внутрішньо переміщених осіб перебуває у містах обласного значення, які є органами місцевого самоврядування і не підпорядковуються адміністраціям.

Таким чином, норма щодо взаємодії державної адміністрації з органами місцевого самоврядування з питання відшкодування за безоплатний проїзд внутрішньо переміщених осіб до залишеного місця проживання має бути включена для уникнення непорозумінь при необхідності укладання договорів на отримання відшкодування  за такі перевезення підприємствами транспорту.

Відповідно до частини першої статті 20 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» зауваження і пропозиції щодо зазначеного проекту просимо направляти до Мінінфраструктури на поштову  адресу:  01135  м.Київ, пр-т. Перемоги, 14.

Зауваження та пропозиції до проекту від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань прийматимуться Міністерством інфраструктури України протягом місяця з дня оприлюднення.



ВСІ Оголошення