Для людей
з порушенням зору

    Новини    15 Лютого 2017, 12:18
Версiя для друку


Ефективність впровадження автоматизованої системи реєстрації та перевірки документів моряків України очевидна, - Юрій Лавренюк

15 Лютого 2017, 12:18

На виконання Плану здійснення Мінінфраструктури України першочергових заходів щодо удосконалення системи дипломування моряків, затвердженого заступником Міністра інфраструктури Юрієм Лавренюком, та рішень робочих нарад, Інспекцією з питань підготовки та дипломування моряків запроваджено низку заходів щодо оптимізації  діяльності системи дипломування моряків, а саме:

- розроблено та з 1 січня 2017 р. введено в дію нове програмне забезпечення Державного реєстру документів моряків України «Автоматизована система реєстрації та перевірки документів моряків України».

- з метою спрощення процедур подання документів моряками до філій Інспекції, а також з метою подолання негативних і можливих корупційних явищ, запроваджено електронну подачу документів моряками при підтвердженні звань командного та рядового складу. Це дозволило ліквідувати черги в філіях при поданні документів моряками та унеможливлює «людський фактор» при спілкуванні спеціаліста філії з моряком, а також скоротило час очікування іспиту в державних кваліфікаційних комісіях з 1,5 місяців до 1 тижня.

- з метою підвищення об’єктивності оцінки кваліфікації моряків та запобігання можливості корупційних дій, Інспекцією запроваджено автоматизовану систему тестування моряків. В кожній філії створено класи тестування загальною кількістю 77 місць для тестування.

«На сьогоднішній день  ефективність впровадження автоматизованої системи реєстрації та перевірки документів моряків України очевидна. Автоматизована система успішно використовується державним реєстром документів моряків України, державними кваліфікаційними комісіями та в роботі дипломно-паспортних служб капітанів морських портів при видачі кваліфікаційних документів. Відтепер морські адміністрації інших країн, компанії з працевлаштування моряків та самі моряки можуть самостійно, в онлайн-режимі перевірити статус кваліфікаційних документів моряків України», - зазначив Юрій Лавренюк.

Заступник Міністра інфраструктури України повідомив, що станом на січень - лютий 2017 року через автоматизовану систему реєстрації та перевірки документів моряків України було видано 8 230 одиниць документів, що майже на 5 000 більше, ніж в минулому році.

Міністерство інфраструктури України та Інспекція з питань дипломування моряків в питаннях реформування та оптимізації системи дипломування тісно співпрацюють з громадськими організаціями, зокрема: «Ассоціація тренажерних центрів України», «Морська освіта», «Український морський союз», «Українська асоціація крюінгових компаній», громадською радою при Мінінфраструктури, навчальними закладами морської освіти.

«Наразі створено робочу групу з фахівців Інспекції та представників громадських організацій і навчальних закладів морського напряму. До 1 квітня 2017 року  робоча група повинна надати пропозиції щодо оптимізації системи дипломування моряків з урахуванням морської освіти та підвищення кваліфікації в рамках виконання Міжнародної конвенції про підготовку і дипломування моряків та несення вахти 1978 року», - повідомив Юрій Лавренюк.

Інспекцією з питань підготовки та дипломування моряків запущено відкритий веб-сайт перевірки документів моряків України, який знаходиться за посиланням: http://verification.itcs.org.ua

На сьогоднішній день на відкритому сайті зареєстровано 1256 користувачів та оброблено 2168 запитів щодо підтвердження статусу документа моряка. Введення в дію відкритого веб-сайту є обов’язковою вимогою виконання Міжнародної конвенції про підготовку і дипломування моряків та несення вахти 1978 року (з поправками).



ВСІ Новини