Для людей
з порушенням зору

    Новини    14 Лютого 2017, 17:58
Версiя для друку


Міністерством інфраструктури України та АсМАП України було підписано План спільних заходів, - Володимир Омелян

14 Лютого 2017, 17:58

Міністерством інфраструктури України та АсМАП України було підписано План спільних заходів щодо розвитку та підвищення ефективності роботи автомобільного транспорту у сфері міжнародних автомобільних перевезень на 2017 рік. План передбачає низку заходів, зокрема, щодо забезпечення виконання нормативно-правових актів, удосконалення нормативно – правової бази та створення економічних  умов для підвищення конкурентоспроможності українських перевізників,  зменшення фінансового навантаження, удосконалення дозвільної системи та умов перевезень.

Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі із членами Ради АсМАП, яка відбулась 14 лютого 2017 року в Міністерстві інфраструктури України. У заході взяв участь заступник Міністра інфраструктури Ю. Лавренюк, Президент АсМАП України Л. Костюченко, члени Ради АсМАП України, а також представники Укртрансбезпеки та Укравтодору.

Володимир Омелян подякував АсМАП за співпрацю та підтримку ініціатив Міністерства інфраструктури: «Мені дуже приємно, що ми маємо гарну співпрацю з АсМАП України і я вважаю, що однією із ключових функцій Міністерства є підтримка співпраці уряду і бізнесу. Я сподіваюсь, що наша синергія дасть результати».

«Я також дякую АсМАП за конструктивну підтримку  тих  ініціатив, які ми спільно розробляємо. Я дуже сподіваюсь на вашу публічну підтримку по ваговому контролю. Бо українські перевізники, які працюють за кордоном, сурово дотримуються законодавства інших держав, але чомусь в Україні забувають про все.  Треба чітко побудувати нашу політику. Як у сфері контролю, так і у сфері роз’яснення», - наголосив Міністр інфраструктури України.

Окрім того, в порядок денний наради були включені питання ситуації на україно-польскому кордоні та проблемні питання перевезень на румунському напрямку. Володимир Омелян зазначив, що вже цього року буде збільшено кількість пунктів пропуску на кордонах:  «Я сподіваюсь, що цього року ми наведемо порядок у Львівській, Закарпатській областях, що буде збільшено кількість пунктів пропуску, буде впорядковано рух. Що стосується польських колег, то вони готові іти на зустріч щодо лібелізації перевезень. Це непростий процес, але певні зрушення є. Давайте ми об’єднаємо наші зусилля».

Щодо питання транзитних перевезень через Російську Федерацію, Міністр зазначив, що будь-які переговори з країною-агресором є неможливими: «Ми будемо намагатись максимально розвивати інші маршрути в обхід Росії. Які варіанти будуть можливі, такі і застосуємо».



ВСІ Новини