Для людей
з порушенням зору

    Новини    8 Лютого 2017, 17:18
Версiя для друку


Маріупольський порт підписав контракт на поставку обладнання для майбутнього зернового комплексу з американо-канадською компанією ABROOK INC

8 Лютого 2017, 17:18

ДП «Маріупольський морський торговельний порт» та американо-канадська компанія ABROOK INC - офіційний представник виробника устаткування для перевалки зернових вантажів компанії Ag GROWTH INTERNATIONAL (AGI) - підписали контракт на поставку комплектного обладнання для майбутнього зернового комплексу в порту.

Рішення про будівництво зернового терміналу для забезпечення максимальної універсальності порту було прийнято керівництвом Маріупольського МТП в 2016 році. Термінал буде будуватися в два етапи з розрахунком виходу на повну проектну потужність у 2019 році. В першу чергу будівництва цього терміналу портовики планують інвестувати власні кошти, зароблені за попередні роки, а до будівництва другої черги залучити інвестора.

Будівництво даного комплексу є частиною стратегічному плану розвитку ММТП, який націлений на створення максимально універсального порту з новими високотехнологічними робочими місцями, зниження собівартості перевалки вантажів і, як наслідок, збільшення прибутковості підприємства і зростання податкових відрахувань до бюджетів всіх рівнів.

До основних характеристик проектованого зернового комплексу відносяться:

- Потужність перевалки зернових вантажів - 2 млн тон на рік;

- Можливість одночасного зберігання - 131,1 тис. тон зерна;

- Потужність прийому зернових з автомобільного транспорту - 500 тон на годину;

- Потужність прийому зернових з залізничного транспорту - 1 тис. тон на годину;

- Потужність завантаження суден - 2 тис. тон на годину.

Додатково комплекс буде обладнаний зерносушаркою (що вкрай рідко зустрічається в портах) потужністю 3 тис. тон на добу.



ВСІ Новини