Для людей
з порушенням зору

    Новини    26 Січня 2017, 16:36
Версiя для друку


Україна та США підписали Меморандум про взаєморозуміння про зниження впливу авіації на навколишнє середовище, - Володимир Омелян

26 Січня 2017, 16:36

Сьогодні, 26 січня 2017 року, в Міністерстві інфраструкткри України було підписано Меморандум про взаєморозуміння про зниження впливу авіації на навколишнє середовище. Документ підписали Міністр інфраструктури України Володимир Омелян та Надзвичайний та Повноважний посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович.

 «Розвиток авіації в Україні невпинно йде вперед. Минулого року кількість пасажирів сягнула майже 13  мільйонів пасажирів. Україна, будучи однією із небагатьох авіаційних держав, особливо зацікавлена у міжнародній співпраці та обміну досвідом щодо екологічної безпеки в сфері авіації», - наголосив Володимир Омелян.

За його словами, з 2019 року буде запроваджено новий міжнародний стандарт, який визначить допустимий ступінь шкідливих викидів двигунів літаків: «Українському виробнику, як вже очікується, буде складно дотриматись цих вимог. Тому, попереджуючи можливі негативні наслідки для українського авіапрому, Міністерство та Державіаслужба із залученням колег із США  підписали Меморандум щодо співпраці в сфері зменшення негативних впливів від авіаційних викидів та взаємного обміну досвідом. Це надасть Україні унікальну можливість застосувати найбільш передові технології та досвід західних колег, в тому числі, із Центру сталого розвитку авіації (США)».

Також Міністр інфраструктури подякував американській стороні за сильну та послідовну підтримку реформ в Україні.

Надзвичайний та Повноважний посол США в Україні Марі Йованович у свою чергу зазначила, що Меморандум направлений на активізацію співпраці між двома країнами:  «Ця домовленість дозволить США ефективно застосувати наші спільні знання для досвіду в таких сферах як авіація, біопаливо. Україна є одним із найбільших виробників у світі сільськогосподарських товарів, а також лідер з виробництва повітряних суден.  Таким чином, Україна має унікальний досвід, щоб зробити внесок у поточні дослідження та проекти розробки альтернативних видів авіаційного палива, що наразі реалізуються в США. Хочу зазначити, що цей меморандум є чимось значно більшим, ніж просто дорожня карта для досліджень та розробок. Даний меморандум створює простір для обміну ідеями щодо авіаційних, екологічних норм, розвитку партнерства в приватному секторі, а також сприяє зміцненню нашого співробітництва».



ВСІ Новини